Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Român condamnat la 10 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală, prin în Spania/ Făcea parte din categoria Most Wanted

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Un român din Alba, condamnat pentru trafic de persoane și exploatare sexuală, inclusiv a minorilor, a fost capturat în Spania. Acesta fusese pus pe lista celor mai căutați infractori din anul 2010, fiind activ căutat de autorități, potrivit news.ro.

”La data de 29 ianuarie a.c., în urma schimbului de informaţii realizat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Spania, a fost depistat, în localitatea Tarragona, Spania, un bărbat, de 50 de ani, din judeţul Alba, urmărit internaţional din categoria MOST WANTED, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minor sub forma exploatării sexuale”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Conform sursei menționate, pe 7 octombrie 2010, Biroul Sirene România a înregistrat un mandat în Sistemul de Informații Schengen sub numele bărbatului respectiv, cetățean român, cerând arestarea sa pentru extrădare, pe baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Alba. Acesta era acuzat de infracțiuni legate de traficul de persoane și de minori pentru exploatare sexuală.

Surse din domeniul judiciar au indicat că persoana în cauză este Piclisan Claudiu Gheorghe.

Între noiembrie 2004 și octombrie 2005, acesta, alături de un alt inculpat, a recrutat, găzduit sau ademenit prin metode înșelătoare mai multe femei, inclusiv minore, cu scopul de a le exploata sexual.

”Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 10 ani de închisoare. În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare”, a mai transmis Poliţia Română.

foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW