Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Angel Tîlvăr, la Șantierul Naval Damen din Galați: „Crearea a peste 1.500 de locuri de muncă”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, însoțit de generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, și de viceamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, au efectuat o vizită joi la Șantierul Naval Damen din Galați.

Ministrului i-au fost prezentate proiectele de arhitectură navală și cele de proiectare și inginerie navală, elaborate pentru forțele navale ale diferitelor țări contractante. Acestea au fost dezvoltate de către cei peste 185 de ingineri români din cadrul Marine Engineering Galați (MEGA), o companie care operează pe platforma șantierului din Galați. Delegația MApN a inspectat, de asemenea, două nave aflate în prezent în construcție în docurile șantierului Damen, care urmează să fie livrate unor beneficiari externi.

„Crearea a peste 1.500 de locuri de muncă, multe dintre ele de înaltă calificare precum si atragerea de comenzi importante de la guverne ale unor țări membre NATO, UE sau din alte părți ale lumii, aduc prestigiu și beneficii nu doar companiei, ci și Galațiului și României,” a declarat Angel Tîlvăr, potrivit unui comunicat al MApN.

Ministrul Apărării a subliniat importanța deciziilor luate de Damen de a-și dezvolta local forța de muncă specializată, atât în ceea ce privește specialiștii calificați implicați în procesele de proiectare, colaborând cu învățământul superior de inginerie din România, cât și prin propriul lor centru de formare a specialiștilor înființat în cadrul șantierului naval din Galați.

„Comportamentul agresiv al Federației Ruse, care a culminat cu invazia Ucrainei, a transformat, din păcate, regiunea Mării Negre într-o zonă de conflict. Această nouă realitate impune regândirea și adaptarea posturii noastre de securitate navală. Forțele Navale Române au în derulare programe de înzestrare importante care le vor permite să-și îndeplinească mai eficient misiunile.”, a declarat Angel Tîlvăr.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW