Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Spitalul Municipal Universitar din București înainte de discuțiile cu reprezentanții Federației Sanitas

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2024 Etichete: ,

Marcel Ciolacu a vizitat, astăzi, Spitalul Municipal Universitar din București pentru a afla care sunt problemele înainte de întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

Premierul a discutat cu conducerea spitalului, dar şi medicii, asistentele şi infirmierele despre rezolvarea situației din acest domeniu.

„Prioritatea mea din aceaste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu. De aceea, am decis să reduc la maximum timpul alocat festivităților oficiale și să mi-l dedic întâlnirilor cu reprezentanții tuturor categoriilor sociale care reclamă asemenea nedreptăți”, afirmă Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta a anunțat faptul că, mâine, are programată o întâlnire cu liderii Federației Sanitas.

„Ieri, am discutat cu sindicaliștii din domeniul ordinii publice, din poliție și sistemul penitenciar. Astăzi, cu oamenii din sistemul apărării naționale. Iar, înainte de întâlnirea de mâine cu liderii Sanitas, am vrut să-i ascult pe cei de la baza sistemului sanitar – medici, asistente, infirmiere, brancardieri, personal TESA și să aflu cum văd ei rezolvarea situației din acest domeniu. Pentru asta am fost la Spitalul Universitar din București”, declară premierul.

Totodată, potrivit Digi24, Federația Sindicală Hipocrat, reprezentând angajații din sistemul sanitar, anunță demararea colectării de semnături pentru inițierea unei greve generale, alăturându-se astfel protestelor desfășurate de alte sindicate din domeniul sănătății și asistenței sociale.

„Răspundem apelului la unitate, lansat de Federaţia Sanitas din România, deoarece revendicările sunt comune pentru toţi salariaţii din sănătate. Ne dorim ca solidaritatea mişcării sindicale să sporească puterea de acţiune, în speranţa că factorii politici vor înţelege că salariaţii solicită în primul rând o creştere salarială decentă. Suntem profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar în ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Sindicală Hipocrat din România.

 

 

Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW