Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul aprobă contractul de finanţare cu BEI, în valoare de 200 de milioane de lei

By Florea Eva , in Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Marcel Ciolacu a anunțat, în ședința de Guvern, că a fost aprobat astăzi contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, în valoare de 200 de milioane de lei, pentru o nouă secțiune a autostrăzii A3, de 42 de kilometri.

Acesta a afirmat că alocările bugetare și fondurile provenite de la marii finanțatori instituționali vor duce în 2024 la realizarea celui mai mare număr de kilometri finalizați într-un an, în ceea ce privește autostrăzile și drumurile expres.

„Atât ca valoare, cât și ca diversitate și complexitate, avem cel mai mare volum de finanțări pentru infrastructura națională din toată istoria modernă a României! Sunt bani europeni, alocări de la buget și fonduri de la marii finanțatori instituționali care vor produce, în 2024, cel mai mare număr de kilometri finalizați într-un an, de autostrăzi și drumuri expres.”, susține Marcel Ciolacu.

De asemenea, Guvernul va aproba și schema de ajutor pentru construcții. Este vorba despre Ghidul solicitantului pentru schema de ajutor de stat pentru materialele de construcții.

„Avansăm cu schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne în industria materialelor de construcții, aprobând un document-cheie, respectiv Ghidul solicitantului. Acest program, împreună cu cel similar din agricultură și industrie alimentară, Investalim, și cu schemele de sprijin pentru IMM-uri reprezintă fundamentul pentru a securiza producția internă în domenii strategice. Prin această abordare, am reușit în 2023 să scădem deficitul balanței comerciale cu 5,5 miliarde de euro. Și vom continua cu mai mult curaj în acest an! Va fi anul în care vom face din ”Cumpără românește” un pilon al dezvoltării noastre economice.”, a mai declarat premierul.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW