Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un polițist este cercetat după ce ar fi intrat într-o curte şi ar fi tras cu o armă de vânătoare în direcţia unei persoane

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2024

Un poliţist din Covasna este cercetat după ce a intrat într-o curte şi a tras cu o armă de vânătoare, pe care o deţine legal, în direcţia unei persoane, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, potrivit News.ro. 

„În fapt, s-a reţinut că în data de 09.01.2024 suspectul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate din localitatea Pachia, judeţul Covasna, a pătruns în curtea acesteia şi, cu arma de vânătoare pe care o deţinea în mod legal, a executat două focuri de armă în direcţia victimei”, au arătat procurorii.

Conform sursei citate, polițistul a spart un geam al locuinței, însă cele două persoane aflate în casă, persoana vătămată și o martoră, au reuşit să fugă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna afirmă că bărbatul este angajat al instituţiei din 2002 şi a avut ultima evaluare profesională în februarie anul trecut, fiind testat psihologic periodic.

„Ultima evaluare profesională a acestuia a avut loc în data de 03.02.2023, rezultatul evaluării fiind cuprins în dosarul personal al poliţistului, în conformitate cu prevederile art. 3, din Anexa nr. 9, la O.M.A.I. nr. 140 din 2014, actualizat. Poliţistul a fost evaluat psihologic periodic, rezultatul evaluării făcând parte din categoria specială de date cu caracter personal, în conformitate cu art. 9 din Regulamentul nr. 679 din 2016 (Regulamentul General privind Protecţia Datelor)”, a arătat sursa citată.

În acest caz au fost declanșate verificări interne. În plus, s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale.

Conform reprezentanților Tribunalului Covasna, în prezent, suspectul se află internat la spital din cauza stării sale de sănătate.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW