Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cererea DNA de redeschidere a dosarului penal privind controlul ISU de la Ferma Dacilor, înregistrată la Tribunalul Prahova

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 8 ianuarie 2024

Cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de redeschidere a urmăririi penale în dosarul care viza modul în care au fost făcute controalele la mai multe obiective din Prahova, printre care și Ferma Dacilor, a fost depusă la Tribunalul Prahova. Conform portalului instanțelor de judecată, magistrații vor judeca dosarul în data de 11 ianuarie. 

Pensiunea Ferma Dacilor a fost vizată de un control al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova în 2019, când, deși s-au constatat nereguli, patronii s-au ales doar cu un avertisment. Secția militară a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a clasat în martie 2023 un dosar deschis pe numele unor angajați ISU Prahova, acuzați de luare de mită în urma unor controale. Potrivit Gândul, dosarul își avea originea în presupusa oferire de foloase necuvenite unor inspectori ai ISU Prahova, sub forma unei mese de protocol gratuite la Ferma Dacilor. Ulterior, procurorii militari au stabilit că aceste fapte nu există și au clasat dosarul.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, la sfârşitul lunii decembrie, că se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme, motiv pentru care foştii şefi de la această instituţie s-au pensionat în urmă cu doi ani, plecând din serviciu „nu cu voia lor”.

Conform portalului instanţelor de judecată, calitatea de intimaţi în dosar o au Cristina Chelba şi Elisei Tiberiu Dumitru.

Potrivit News.ro, Elisei Tiberiu Dumitru a condus ISU Prahova şi s-a pensionat în anul 2021.

Cristina Chelba a fost ofiţer specialist I în cadrul Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova. Surse din instituţie au declarat pentru publicația menționată anterior că în prezent lucrează în cadrul IGSU, pe o funcţie superioară celei pe care o deţinea în ISU Prahova, având atribuţii care îi permit să îi controleze pe foştii ei colegi de la Prahova.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW