Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Licitația pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea a început cu o amânare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 ianuarie 2024

Primăria Capitalei a prelungit cu 30 zile, până pe 12 februarie, termenul de depunere a ofertelor la licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Bulevardului Prelungirea Ghencea.

După ani de zile în care proiectul de modernizare a bulevardului a fost blocat din cauza incapacității constructorului, compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, contractul pentru construirea ultimelor două loturi, situate între strada Râul Doamnei și Centura Capitalei, a fost scos la licitație pentru a fi realizat de constructori privați.

Cu toate acestea, licitația a început cu o amânare. Primăria Capitalei a anunțat prelungirea cu 30 zile, până pe 12 februarie, a termenului de depunere a ofertelor.

„Decizia vine ca urmare a interesului crescut din partea operatorilor economici pentru această procedură și a solicitărilor de prelungire a termenului”, a precizat municipalitatea.

Parcare de tip park&ride și linie de tramvai, realizate în cadrul contractului

Valoarea proiectului este estimată la 336 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din bugetul Primăriei Capitalei. Investiția presupune realizarea unei noi linii de tramvai, dar și a unei parcări de tip park&ride cu o capacitate de 300 de locuri.

Noua artera, în lungime de aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termina la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

La mai bine de patru ani de la începerea lucrărilor, Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane, este aproape de a finaliza tronsonul de 700 metri dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei. Constructorul a așternut stratul de uzură și urmează să fie trasate marcaje. În lucru este și tronsonul dintre strada Brașov și terminalul tramvaiului 41. Contactat de Mainnews.ro, directorul TCM, Cristian Hiver, a explicat că în acest moment se lucrează la relocarea rețelelor de utilități. Termenul estimat de finalizare este în vara acestui an.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW