Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ședință de urgență pentru autonomia cerută de deputați UDMR. Alfred Simionis: Deși nu am mari așteptări de la AUR, îi aștept mâine să vină să voteze

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Alfred Simonis anunță convocarea de urgență a plenului Camerei Deputaților pentru joi, 28 noiembrie, cu scopul de a respinge propunerile considerate toxice venite de la parlamentarii afiliați grupului UDMR, referitoare la presupusa autonomie a Ţinutului Secuiesc și separarea cetățenilor români pe baza criteriilor etnice.

„Am convocat de urgență plenul Camerei Deputaților pentru mâine, 28 decembrie, la propunerea președintelui PSD Marcel Ciolacu, pentru a respinge inițiativele toxice ale unor parlamentari afiliați grupului UDMR privind așa zisa autonomie a Ținutului Secuiesc și separarea cetățenilor români pe criterii etnice.Este cel puțin revoltător că membrii AUR s-au opus astăzi în Biroul Permanent acestei proceduri necesare pentru a pune capăt unor teme care nu își au locul în societate. Ori nu înțeleg procedurile parlamentare, ori vor să speculeze în mod populist acest subiect. Deși nu am mari așteptări de la AUR, îi aștept mâine să vină să voteze respingerea acestor propuneri toxice. Altfel, vor demonstra încă o dată că nu sunt în stare să ofere românilor decât scandal și urlete.”, se arată în mesajul transmis de Alfred Simionis pe Facebook.

Joi, deputații se vor aduna într-o ședință în format hibrid începând cu ora 14:00, având pe ordinea de zi chestiuni legate de autonomia Ţinutului Secuiesc. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că astfel de propuneri legislative izolate nu sunt potrivite într-un stat democratic și a solicitat respingerea proiectelor.

foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW