Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii au distrus peste o tonă de droguri confiscate în perioada 2014-2023

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 23 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Poliția Română a distrus, la data de 19 decembrie 2023, peste o tonă de droguri confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2014-2023, se arată într-un comunicat oficial al IGPR.

Potrivit sursei citate, Inspectoratul General al Poliției Române a beneficiat de sprijin din partea unui operator autorizat, și astfel a procedat la distrugerea a peste 1.060 de kilograme de substanțe stupefiante – heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A. Substanțele distruse au fost confiscate pe parcursul anilor 2014-2023, în cadrul mai multor dosare penale instrumentate în perioada respectivă de către IGPR, împreună cu procurorii DIICOT, și care au fost soluționate de către instanțele de judecată.

„Potrivit prevederilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formate din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi”, se stipulează în comunicatul oficial.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW