Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Guvernul României va continua să susțină puternic parcursul european al Republicii Moldova

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a discutat telefonic marți cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, reiterând sprijinul „puternic” al Guvernului de la București pentru parcursul european al Chișinăului.

Conform unei declarații de presă a Guvernului, prim-ministrul Ciolacu a evidențiat sprijinul activ pe care România îl oferă Republicii Moldova pentru demararea procesului de negociere a aderării la Uniunea Europeană, în contextul Consiliului European programat să aibă loc în această săptămână.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.
Premierul Ciolacu a subliniat sprijinul activ pe care România îl acordă Republicii Moldova pentru începerea procesului de negociere a aderării la Uniunea Europeană, în contextul Consiliului European desfășurat în 14-15 decembrie 2023.
”Guvernul României va continua să susțină puternic parcursul european al Republicii Moldova și să fie partener de încredere în întregul proces de aderare”, a afirmat prim-ministrul României.
De asemenea, în cadrul dialogului telefonic, au fost discutate proiectele de cooperare bilaterală, în special în domeniile interconexiunilor energetice transfrontaliere și al asistenței financiare pe care România o acordă pentru dezvoltarea Republicii Moldova.”, se arată în comunicatul de presă.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW