Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul austriac de Interne confirmă că Austria vrea să permită intrarea României în Schengen cu aeroporturile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2023

Ministru austriac de Interne, Gerhard Karner, a confirmat luni, 11 decembrie, la televiziunea publică “Ö1”, că Viena este dispusă să își relaxeze veto-ul exprimat asupra aderării României și Bulgariei la Schengen.

În schimb, Karner solicită o protecție mai strictă a frontierelor externe, precum și readmisia solicitanților de azil care vin în Austria prin România și Bulgaria.

Mai mult, ministrul austriac de Interne a spus că a transmis Comisiei Europene (CE) „condiții clare” care trebuie puse în aplicare. În mod concret, Karner dorește „triplarea poliției de frontieră și o modernizare tehnică” a poliției de frontieră, în special la frontierele bulgaro-turce și româno-sârbe. Abia atunci ar fi de acord cu eliminarea limitelor de trafic aerian.

Karner solicită României și Bulgariei, de asemenea, controale sporite la frontiere și acceptarea solicitanților de azil de către România și Bulgaria, în special afgani și sirieni.

Odată cu luarea în considerare a reducerii restricțiilor, granițele terestre își vor păstra statutul actual, iar Bulgaria și România nu ar fi oficial membre Schengen. Călătorii din România și Bulgaria nu vor mai fi obligați să parcurgă controlul pașapoartelor pentru zborurile interne în cadrul Uniunii Europene. Cu toate acestea, acești călători vor trebui să furnizeze documente de identitate la check-in, conform cerințelor aplicabile tuturor cetățenilor Uniunii Europene.

În schimb, frontierele terestre și-ar păstra statutul actual, iar Bulgaria și România nu ar fi oficial membre Schengen, ceea ce înseamnă că pentru transportatorii rutieri de marfă nu va exista nicio îmbunătățire a situației.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW