Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții la Vaslui într-o cauză penală care vizează fapte comise de angajați MAI

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

În data de 28 noiembrie 2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupție din județele Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, efectuează percheziții domiciliare în 16 locații, aflate pe raza municipiului Huși, județul Vaslui, dintre care una la sediul unei instituții publice, poliția din municipiul Huși, într-o cauză penală care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de corupție. 

Probele adunate până acum în litigiu arată că, începând cu luna iunie 2023 și până în prezent, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Huși, având atribuții pe linie rutieră, au pretins și primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 și 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa convențional, se arată în comunicatul de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Surse din anchetă spun că polițiștii de la rutieră erau prieteni și împărțeau sumele de bani între ei, la sfârșitul zilei.

Un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecți vor fi puse în executare astăzi, dintre care opt agenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, un agent de poliție din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și două persoane fără calitate specială. Activitățile operative de astăzi se efectuează cu sprijinul IGJR.

Suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW