Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


DNA, percheziții într-un dosar care vizează fraude cu terenuri în zona Herastrau

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție, desfășoară anchete într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, petrecute în intervalul 2014-2023. Ancheta este legată de obținerea nelegală a unor imobile constând în 24 de terenuri, aflate în proprietatea statului, pe teritoriul municipiului București.

La data de 28 noiembrie 2023, în urma obținerii autorizațiilor legale din partea instanței competente, au avut loc percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București, care includ sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane fizice.

Conform informațiilor provenite din surse judiciare, persoanele implicate în acest caz identificau terenuri aflate în proprietatea statului, în special în Sectorul 1 al Capitalei, în apropierea Parcului Herăstrău. Apoi, aceștia falsificau sentințe civile din instanțe, atestând în mod fraudulos dreptul lor de proprietate, și, cu complicitatea unor funcționari din Primării și de la Cadastru, reușeau să le pună în aplicare. Mai apoi, terenurile obținute ilegal erau vândute, generând un profit de 10 milioane de euro.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.
Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor terenuri depășește suma de 10 milioane de euro.

În cursul zilei de 28 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza municipiului București, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW