Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sindicatele din administrație denunță o politică salarială discriminatorie și amenință cu proteste

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2023

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a anunțat, miercuri, că susține acțiunile de protest spontane ale salariaților care își desfășoară activitatea în sectorul administrație publică. Sindicaliștii susțin că „politica salarială discriminatorie a Guvernului creează tensiuni care riscă să ducă la blocarea activității unor instituții cu rol în gestionarea proceselor electorale de anul viitor”.

La nivelul mai multor insituții de administratie au fost organizate sau se află în desfășurare proteste spontane ale salariaților, iar în perioada următoare acestea se vor intensifica, până la soluționarea revendicărilor, spun specialiștii. Angajații din sector acuză o politică discriminatorie a Guvernului României în ceea ce privește salarizarea diferitelor categorii de salariați din sectorul bugetar.

Sindicaliștii FNSA au transmis miercuri: „FNSA solicită adoptarea unui pachet de măsuri legislative care să anuleze restricțiile în aplicarea actualei legi de salarizare, impuse discreționar unor categorii de salariați din sectorul bugetar. Mai exact, solicităm aplicarea în integralitatea ei a LEGII-CADRU Nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Guvernul României trebuie să înceteze amăgirea salariaților prin promisiunea unei noi legi de salarizare, justificând că aceasta va elimina discriminările salariale între diferite categorii de salariați”, a comunicat FNSA.

Potrivit acestora, „prin legea de austeritate recent adoptatăm formula legislativă este susceptibilă de abuzuri deoarece nu sunt definite mecanisme de control specifice, toată construcția fiind făcută pe repede înainte, fără consultare”.

Riscurile generate de politica salarială discriminatorie pot crea blocaje în funcționarea insituțiilor responsabile cu organizarea alegerilor de anul viitor, an electoral, mai atrag atenția sindicatele.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW