Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Anchetă DIICOT în urma descoperirii unui pachet care conține o substanță albă, posibil cocaină, pe o plajă din Constanța

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au deschis o anchetă, după ce pe o plajă din Constanţa a fost găsit un pachet cu o substanţă albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive.

”La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.55, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Secţia 1 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanţa, a fost găsit un pachet cu o substanţă albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, sigilat într-o folie de plastic transparentă”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că pachetul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, fiind preluat de DIICOT şi de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

„În acest caz, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea naturii şi provenienţei substanţei respective, precum şi pentru dispunerea măsurilor legale”, a mai transmis sursa citată.

În aprilie 2019, a fost desfășurată o operațiune extinsă de căutare pe întreg litoralul românesc, după ce anchetatorii din Bulgaria au raportat descoperirea a 150 de pachete conținând substanță albă, confirmată ulterior ca fiind cocaină cu o concentrație de peste 90%. În total au fost recuperate 131 de kilograme de droguri.

Pachetele de cocaină au fost găsite de mai multe persoane care se plimbau pe plajă şi care au alertat imediat autorităţile. Acestea s-ar fi deplasat de la Sulina și Sfântu Gheorghe către Vadu, Tuzla și Vama Veche, fiind aduse de curenți. Toate acestea ar proveni din transportul descoperit pe 23 martie  2019 într-o șalupă abandonată în zona dintre Sulina și Sfântu Gheorghe.

Potrivit unor surse judiciare, pachetul descoperit luni, 20 noiembrie 2023, pe plaja din Constanța seamănă leit cu cele descoperite în 2019. Vântul puternic din weekend care a lovit litoralul românesc ar fi adus la malul mării pachetul a cărui greutate ajunge la aproape 1 kilogram. Potrivit sursei, autoritățile așteaptă probele de laborator care să confirme ce tip de substanță este în pachet și ce concentrație are.

 

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW