Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 100 de cetățeni români și rudele acestora, evacuați duminică din Fâșia Gaza

By Ana Teșcan , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 12 noiembrie 2023

101 cetățeni români și membri de familie vor fi evacuați duminică, 12 noiembrie, din Fâșia Gaza, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Conform MAE, cei 101 cetățeni români primiseră permisiunea de a părăsi enclava palestiniană încă de vineri, 10 noiembrie.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor din teren, punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, fiind reluat tranzitul pentru persoane.
Astfel, astăzi vor continua procedurile de evacuare pentru cetățenii statelor care primiseră, pentru data de 10 noiembrie a.c., permisiunea autorităților israeliene și egiptene de a tranzita punctul de trecere Rafah către Republica Arabă Egipt (R.A. Egipt), inclusiv pentru 101 de cetățeni români și membri de familie”, se arată într-un comunicat de presă al diplomației române.

Până acum, 134 de cetățeni români au fost aduși în siguranță din Fâșia Gaza, dintr-un total de aproximativ 300 care au cerut sprijin în vederea repatrierii autorităților de la București.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW