Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vicepremierul Belgiei face apel la sancțiuni împotriva Israelului, în urma bombardamentelor din Gaza

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Petra De Sutter, viceprim-ministrul Belgiei, îndeamnă guvernul belgian să impună sancțiuni împotriva Israelului și să inițieze o investigație asupra bombardamentelor efectuate asupra spitalelor și taberelor de refugiați din Gaza, conform informațiilor furnizate de The Guardian, potrivit news.ro.

„Este timpul pentru sancţiuni împotriva Israelului. Ploaia de bombe este inumană”, a declarat Petra De Sutter pentru ziarul Nieuwsblad. „Este clar că Israelului nu-i pasă de apelurile internaţionale de încetare a focului”, a adăugat ea.

De Sutter susține că Uniunea Europeană ar trebui să suspende imediat acordul de asociere cu Israelul, care facilitează o cooperare mai strânsă atât din punct de vedere economic, cât și politic. Ea susține că ar trebui implementată o interdicție de import pentru produsele provenite din teritoriile palestiniene ocupate, iar accesul în UE ar trebui interzis coloniștilor violenți, politicienilor și soldaților responsabili de crime de război.

În același timp, conform opiniei sale, Belgia ar trebui să mărească finanțarea pentru Curtea Penală Internațională de la Haga, pentru a investiga bombardamentele, și să reducă fluxurile de bani către Hamas. „Aceasta este o organizație teroristă. Terorismul costă bani și trebuie să existe sancțiuni pentru companiile și persoanele care furnizează bani Hamas”, a declarat De Sutter.

Petra De Sutter, membră a partidului Groen (Verzii), a fost anterior membră a Parlamentului European între 2019 și 2020. Ulterior, a fost numită vicepremier în guvernul lui Alexander De Croo, având responsabilitatea de a superviza administrația publică și întreprinderile publice din Belgia. Ea este prima minitră transsexuală din Europa. Înainte de implicarea în politică, a fost profesor de ginecologie la Universitatea din Gent și a condus Departamentul de medicină reproductivă de la Spitalul Universitar.

FOTO: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW