Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mama unei românce refugiate din Fâșia Gaza: Într-o zi în care au fost bombardamente mi-am sunat fata de 90 de ori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2023 Etichete:

93 de români și rudele lor au ajuns, refugiați din Fâșia Gaza au ajuns noaptea trecută în România la bordul unei aeronave TAROM. Printre aceștia, fiica și nepoata în vârstă de 8 luni a Simonei Baker, o româncă care a trăit la rândul său peste 32 ani în această zonă.

Miercuri, femeia a venit în fața Bazei 90 Transport Aerian din Otopeni, acolo unde a ajuns avionul cu români, pentru a-și aștepta fiica. Într-o declarație oferită reporterilor, Simona Baker mărturisește că într-o zi în care au fost efectuate bombardamente și-a sunat fiica de 90 de ori.

„I-am spus că o să fie bine și o să întoarcă, iar ambasada o va scoate. Cred că am amăgit-o puțin, dar am încercat să-i ridic moralul. (…) Telefonia s-a întrerupt de mai multe ori. Într-o zi în care au fost bombardamente mi-am sunat fata de 90 de ori. Erau bombardamente chiar lângă ea. Am încercat să fiu puternică. (…) Ei au plecat de acasă cu o geantă. M-am liniștit când au trecut graniță la Rafah”, a declarat Simona Baker.

La bordul unui avion Spartan al Forțelor Aeriene Române au sosit noaptea trecută și 36 de români basarabeni, refugiați la rândul lor din Fâșia Gaza. Aceștia au fost apoi preluați cu microbuze și transportați în Republica Moldova. Alți 51 de români şi membri de familie, care primiseră acordul autorităţilor israeliene şi egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei cu Egipt de la Rafah, încă așteaptă să fie evacuați, în condițiile în care punctul vamal a fost închis. De asemenea, alți 6 români, care dețin și cetățenie israeliană, sunt în continuarea ținuți ostatici de către gruparea teroristă Hamas.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW