Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova: Candidata grupării oligarhului Șor pentru primăria Bălți, exclusă din cursa electorală

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 7 noiembrie 2023

Arina Corșicova, candidata „fantomă” a grupării din jurul oligarhului Ilan Șor pentru funcția de primar al municipiului Bălți, a fost eliminată din cursa electorală, după ce Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale a admis contestația depusă de actualul primar, Nicolae Grigorișin, relatează Nord News.

Deși și-a plasat în cursa electorală nu mai puțin de cinci candidați și trei partide, oligarhul fugar Ilan Șor, principalul promotor al intereselor Federației Ruse în Republica Moldova, își vede în cele din urmă năruite planurile de a prelua primăria municipiului Bălți în urma alegerilor locale, unde a susținut cinci candidați și trei partide.

Candidata „favorită” Victoria Șapa a fost eliminată cu doar două zile înainte de alegeri ca urmare a unei investigații a Serviciului de Informații și Securitate, care a descoperit că Federația Rusă a pompat 50 milioane euro pentru a-și plasa cât mai bine pionii în perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor, dar și pentru a desfășura acțiuni de destabilizare. Imediat, Șor și-a îndreptat susținerea către prima „rezervă”, Arina Corșicova, cea care până atunci nici măcar nu a existat în campania electorală.

Corșicova a reușit să se califice în turul al doilea de pe poziția secundă (21,52%), fiind devansată de Alexandr Petkov (22,69%), candidatul Partidului Nostru al lui Renato Usatîi. Al treilea clasat a fost socialistul Maxim Moroșan (19,73%).

Cu rezultatul nu a fost de acord Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale, care a admis sesizarea depusă de actualul primar, Nicolae Grigorișin.

CITEȘTE ȘI: Alegeri locale în Republica Moldova. Cine a câștigat, cine a pierdut și ce urmează – ANALIZĂ

Sursa foto: Inquam Photos / Elena Covalenco

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW