Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Volodimir Zelenski spune că „nu este momentul” pentru alegeri prezidențiale în Ucraina

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 7 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că nu crede că este momentul potrivit pentru alegeri, în timp ce se intensifică dezbaterile privind organizarea unui scrutin în 2024, în timp ce țara luptă împotriva invaziei Rusiei, potrivit France24.

Toate alegerile, inclusiv scrutinul prezidențial programat pentru primăvara anului viitor, sunt anulate în mod oficial din cauza impunerii legii marțiale, care este în vigoare de la începutul conflictului, anul trecut.

„Trebuie să decidem că acum este timpul apărării, timpul bătăliei, de care depinde soarta statului și a poporului”, a spus Zelenski în discursul său zilnic.

El a subliniat importanța unității naționale în această perioadă și și-a exprimat convingerea că organizarea de alegeri nu este potrivită în acest moment. Liniile de front ale conflictului au rămas relativ stabile de aproape un an, în ciuda eforturilor Ucrainei de a contracara forțele rusești, care sunt ferm poziționate în regiunile din sudul și estul Ucrainei.

Oficiali din Statele Unite și Europa, care sunt aliați cheie ai Kievului, ar fi propus negocieri pentru a rezolva conflictul care durează de 20 de luni. Cu toate acestea, președintele Zelenski a respins cu fermitate ideea că eforturile Ucrainei au ajuns într-un punct mort sau că națiunile occidentale fac presiuni asupra Kievului pentru a se angaja în discuții.

Statele Unite și alți susținători și-au afirmat public angajamentul de a oferi asistență militară și financiară Ucrainei până când vor obține victoria asupra Rusiei.

Totuși, atenția globală s-a mutat în Orientul Mijlociu în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, ceea ce a exercitat o presiune tot mai mare asupra lui Zelenski.

FOTO: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW