Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


MAE: Echipele consulare sunt pregătite să-i preia pe românii care vor să părăsească Gaza

By Dragomir Georgiana , in Război în Orientul Mijlociu , at 1 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Echipele consulare sunt pregătite să îi preia pe cei care au și cetățenia română și care vor să părăsească Fâșia Gaza, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe(MAE), Radu Filip, pentru TVR Info.  Potrivit sursei citate, sunt 260 de români  care au solicitat ajutorul autorităților de la București în vederea evacuării.   Statul nostru are două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă, pentru momentul în care cetățenii români vor reuși să tranziteze Rafah(n.r. granița Gaza-Egipt), menționează MAE. 

Autoritățile din Egipt au permis, astăzi, tranzitul frontierei pentru funcționarii organizațiilor internaționale, pentru cazurile medicale și pentru cetățenii din statele cu comunități reduse în Fâșia Gaza.

„MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile israeliene și egiptene pentru evacuarea cetățenilor români și a familiilor acestora”, a subliniat oficialul MAE, conform sursei citate.

Reamintim, marți, 31 octombrie, soția unuia dintre românii răpiți de Hamas, Ella Haimi, a venit în România și a cerut ajutor oficialilor români pentru eliberarea soțului său.

„Am avut o întâlnire bună. Vreau să îi mulțumesc prim-ministrului pentru că s-a întâlnit cu noi. A fost o întâlnire importantă și am sentimentul că și premierul este alături de mine, ca la toate celelalte întâlniri, dar el este prim-ministru. Noi și ambasadorul Azar îi reamintim datoria constituțională pentru Tal, pentru că este cetățean român. Și pentru toți ceilalți ostatici din Fâșia Gaza. I-am cerut lucruri esențiale și a spus că va ajuta cu ele. Deci, este foarte important pentru mine”, a spus Ella Haimi după întâlnirea cu premierul Ciolacu.

Sursă foto: AFP

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW