Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele CE Ursula von der Leyen ar fi acceptat nominalizarea Adinei Vălean pentru postul de comisar european

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 6 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, ar fi fost acceptată de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României, potrivit unor surse Digi24.ro.

Liberala va primi portofoliul alocat de la început țării noastre, și anume cel al Transporturilor.

Potrivit legislației naționale, propunerea de comisar european va fi transmisă Parlamentului României, urmând ca Vălean să fie audiată în comisiile reunite de afaceri europene. După îndeplinirea procedurii naționale, europarlamentarul PNL va fi audiată pe 14 noiembrie în Comisia JURI din Parlamentul European și în Comisia de Transporturi.

Adina Vălean este cea de-a patra nominalizare trimisă de România pentru funcția de comisar european. Inițial, pentru portofoliul de Transporturi a fost nominalizată Rovana Plumb, însă nu a îndeplinit criteriile de integritate. Cea de-a doua nominalizare a fost Dan Nica, care a fost respins de Ursula von der Leyen încă înainte de a începe procedurile parlamentare. Cea de-a treia nominalizare a fost făcută de Guvernul PSD, după ce a picat prin moțiune de cenzură, Victor Negrescu. În cazul acestuia, CE a spus că orice nominalizare trebuie să aibă și acordul președintelui Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean vor fi propuși pentru postul de comisar european din partea României. Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor.

„După consultarea preşedintelui Klaus Iohannis, am luat decizia, împreună, să trimitem către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidaţi pentru funcţia de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean”, a spus Orban.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW