Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițist din Bihor, prins în flagrant când fura bani şi bunuri dintr-o locuinţă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Un agent de Poliţie din cadrul IPJ Bihor(n.r. Potre Valentin Ciprian George, zis „Valu”) a fost reţinut de procurori, alături de un alt bărbat, pentru trafic de influenţă, şantaj, instigare la trafic de influenţă şi la furt calificat, informează Direcția Generală Anticorupție(DGA). Cei doi au fost prezentanți instanței cu propunere  de arestare preventivă, însă, Tribunalul Bihor a decis să fie plasați sub control judiciar. 

Din cercetări a reieșit, că marți, 24 octombrie, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.

Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii.

Tribunalul Bihor a decis, astăzi, 26 octombrie, ca polițistul din Bihor și complicele său să fie plasați sub control judiciar.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor privind arestarea preventivă a inculpaților. Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 25.10.2023 și până la 23.12.2023”, se arată în minuta Tribunalului Bihor.

În acest interval, cei doi trebuie să respecte mai multe obligații, printre care să să nu depăşească limita teritorială a judeţului Bihor, decât cu încuviinţarea prealabilă a anchetatorilor, să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată.

Încheierea prin care a fost luată măsura controlului judiciar poate fi contestată în termen de 48 de ore, de către inculpați sau de procurori.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW