Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul a aprobat achiziționarea a 32 de avioane F-35

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2023 Etichete: ,

Parlamentul a adoptat marți, 24 octombrie, achiziționarea a 32 de avioane F-35.  Achiziția ajunge la 6,5 miliarde de dolari. 

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a cerut, la finalul lunii septembrie, aprobarea Parlamentului pentru începerea programului de cumpărare a 32 de avioane militare F-35 din SUA, potrivit unui document transmis conducerii legislativului.

Programul prevede două achiziții de avioane F-35. În prima fază vor fi cumpărate două escadrile (32 de aeronave), iar în faza a doua – o scadrilă (16 avioane).

Faza I a programului de înzestrare va fi iniţiată în anul 2023 şi presupune achiziţia a 32 de avioane F-35, de motoare, a Suportului logistic iniţial a Serviciilor de instruire, de simulatoare de zbor şi de muniţii aer-aer şi sol-sol, pentru o valoare estimată de 6.5 miliarde USD, iar cantităţile de echipamente, altele decât aeronavele, ce vor fi achiziţionare urmează a fi stabilite cu exactitate după iniţierea procedurii de atribuire a respectivului contract de achiziţie”, se arată în solicitarea MApN.

Foto: Lockheed Martin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW