Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Miting de solidaritate pentru poporul palestinian la București

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2023 Etichete: , , ,

În Piața Universității va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, de la 16:00 la 18:00, un eveniment de sprijin pentru poporul palestinian, iar autoritățile au crescut nivelul de securitate pentru mai multe locații importante din București în pregătirea acestui eveniment.

Mitingul este organizat de Asociația Comunității Palestiniene din România.

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00 la ora 18:00 în Piața Universității, denunțăm complicitatea la crimele comise de Israel împotriva poporului palestinian – în special asupra celor peste două milioane dintre ei supuși blocade ilegale și genocidului în Ghetoul Gaza”, transmite organizația.

În timp ce zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în întreaga lume în sprijinul palestinienilor, toate protestele de acest fel au fost interzise în Germania și Franța, relatează Reuters. Cele două țări, în care se află cele mai mari comunități evreiești și musulmane din Uniunea Europeană, au luat măsuri drastice împotriva grupurilor pro-palestiniene de când militanții Hamas au pătruns peste granița din Gaza și au ucis peste 1.400 de israelieni la 7 octombrie.

Guvernele au declarat că măsurile de restricție au ca scop stoparea dezordinii publice și prevenirea antisemitismului. Dar susținătorii palestinienilor spun că se simt blocați în a-și exprima public sprijinul sau îngrijorarea față de persoanele din Gaza, controlată de Hamas, fără a risca să fie arestați, să-și piardă locul de muncă sau statutul de imigranți.

Peste 3.500 de persoane au fost ucise în Gaza de când Israelul a lansat o campanie de bombardamente de represalii, în timp ce o blocadă care împiedică intrarea alimentelor, combustibilului și medicamentelor a creat o criză umanitară.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW