Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, către ministrul de Interne: Eliminaţi incompetenţii, pilele, care au ajuns în diferite structuri de comandă şi de conducere/ Vela: Am încredere că împreună vom face o Românie mai bună

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Ministerul Afacerilor Interne că noul ministru, Marcel Vela, trebuie să le dea o șansă polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și tuturor structurilor din MAI să își recapete demnitatea în fața românilor, să arate că sunt profesioniști și știu să își facă treaba. De asemenea, șeful statului a spus că a trecut perioada „înșurubărilor” PSD-iste în cadrul instituției.

„Vă cer o schimbare de paradigmă, de azi veţi pune în centrul preocupărilor dvs siguranţa cetăţeanului român!

Este o sarcină extrem de dificilă, mai ales după o perioadă tulbure pentru acest minister de maximă importanţă pentru România, faptul că aţi avut un interimat fără ministru e una dintre cele mai mici probleme.

Aseară s-a terminat guvernarea psd-istă eşuată şi iresponsabilă!

Diletanţi PSD şi oameni care au văzut doar interesul propriu şi al găştii de partid au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România. Dvs aţi fost o ţintă predilectă pentru psd-işti, cele trei guverne eşuate psd-iste au încercat constant să îşi înşurubeze prietenii neamurile în cele mai importante poziţii din stat.

Asta a dus la ceea ce din nefericire am văzut şi dvs aţi simţit cel mai puternic. Poliţia, Jandarmeria, IGSU au fost sub un atac public constant, asta fiind că aţi tolerat sau aţi fost unii dintre dvs obligaţi să toleraţi înşurubarea unor persoane în funcţii publice care nu aveau ce căuta acolo.

Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă, s-au folosit metode perfide pentru a vă juca unii contra celorlalţi pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să îşi spună cuvântul!

Aveţi în structurile ministerului şi în toate instituţiile mii de specialişti şi profesionişti.

Daţi o şansă Poliţiei, Jandarmeriei, pompierilor, tuturor structurilor din MAI să îşi recapete demnitatea în faţa românilor, să arate că avem profesionişti şi că dacă îi lăsăm să îşi facă treaba ştiu să o facă.

Reabilitaţi-vă în ochiiromânilor! Siguranţa cetăţeanului să fie prima preocupare! Sub aceasta vin toate celelalte.

Eliminaţi incompetenţii, pilele, care au ajuns în diferite structuri de comandă şi de conducere”, a spus Klaus Iohannis.

Marcel Vela: Am încredere că împreună vom face o Românie mai bună

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că declară un război total fenomenului criminogen, infractorilor, clanurilor interlope și a tuturor acelora care pun în pericol viața românilor.

„Astăzi, la MAI, este un nou început. Aș dori să mulțumesc domnului premier și domnului președinte pentru nominalizare și susținere de a fi în această nobilă misiune de ministru, în slujba poporului, pentru că minister în latină înseamnă slujbaș, așa cum îmi doresc să fie toți angajații MAI în slujba poporului. Cu zero politizare, maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva fenomenului criminogen, infractorilor, clanurilor interlope și a tuturor acelora care pun în pericol siguranța, viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o Românie mai bună și o România normală”, a declarat Ion Marcel Vela, noul ministru al Afacerilor Interne.

Nu în ultimul rând, premierul Ludovic Orban a afirmat că printre obiectivele MAE se numără „refacerea capacității administrative” și „înzestrarea”. Primul-ministru a cerut selecții obiective și transparente, precum și eliminarea „simulacrelor de concursuri”.

„MAI este responsabil în primul rând pentru asigurarea ordinii publice, a vieții, a siguranței și a proprietății private fiecărui cetățean. Aceasta este misiunea pe care trebuie s-o îndepliniți. Pentru acest lucru, veți avea sprijin de la nivelul guvernamental, cu condiția de a vă dedica tot devotamentul și tot profesionalismul în atingerea unor obiective foarte precise”, a subliniat premierul Ludovic Orban.

Guvernul Orban a primit votul de încredere în Parlament

Guvernul liberal a primit, luni, votul de încredere în Parlament. Cabinetul lui Orban a trecut cu 240 de voturi pentru și zero împotrivă. Printre parlamentarii care au acordat un vot de investitură noului Executiv s-au aflat și membrii Pro România, precum și senatorul PSD Eugen Gioancă, chiar dacă liderii celor două formațiuni, Victor Ponta și Viorica Dăncilă i-au amenințat cu excluderea pe cei care vor susține Guvernul Orban.

În urma votului parlamentarilor de învestitură a Guvernului Orban, liberalul a declarat:

„România are un Guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului. În ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni politice, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani, s-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru Guvernul nostru. Le mulțumesc partenerilor noștri, formațiunilor politice care au fost alături de noi în procesul de inițiere a moțiunii de cenzură, le mulțumesc de asemenea parlamentarilor care, în ciuda boicotului PSD și Pro România,  au ascultat de propria conștiință și au pus pe primul loc binele României, decizând să fie prezenți astăzi și să acorde votul de învestitură a guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-catre-ministrul-de-interne-eliminati-incompetentii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-catre-ministrul-de-interne-eliminati-incompetentii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW