Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Papa Francisc cere deschiderea de coridoare umanitare pentru civilii din Fâșia Gaza/Care este situația românilor din Israel

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2023 Etichete: , , , , ,

Papa Francisc a cerut, duminică, 15 octombrie, deschiderea „urgentă” de coridoare umanitare pentru a ajuta civilii din Fâşia Gaza şi a făcut apel  la eliberarea ostaticilor luaţi de teroriştii Hamas, transmit Reuters şi AFP. Suveranul Pontif susține că este necesar ca dreptul umanitar să fie respectat.

„Cer ferm ca femeile, copiii, bolnavii, cei în vârstă şi toţi civilii să nu devină victime ale conflictului”, a spus Papa Francisc după tradiţionala rugăciune Angelus din piaţa San Pietro. Dreptul umanitar trebuie să fie respectat, în special în Gaza unde este urgent şi necesar să se garanteze culoare umanitare şi securitatea populaţiei”, a declarat Papa Francis, potrivit sursei citate.

Războiul din Israel a ajuns în cea de-a opta zi. Armata israeliană anunță că 1300 de persoane au fost ucise în urma atacurilor Hamas, peste 2000 de morți sunt în Fâșia Gaza, iar alți 9000 sunt grav răniți.

Care este situația românilor din Israel/220 de cetățeni ucraineni aflați în Israel au ajuns în România

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, continuă demersurile pentru repatrierea a 350 de români aflați în Fâșia Gaza.

„Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a mai transmis MAE.

Departamentul pentru Situații de Urgență(DSU)  a transmis, că 220 de cetățeni ucraineni  din Israel au ajuns în țara noastră și au primit asistență medicală la Spitalul Floreasca. Aproximativ 50 de persoane au fost cazați temporar pe teritoriul țării noastre, conform sursei citate.

În cursul zilei de luni, 16 octombrie, urmează să ajungă în România alți refugiați ucraineni din Israel.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW