Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ANALIZĂ – Ce-i așteaptă pe noii miniștri ai Internelor și Apărării: imaginea afectată a Poliției și a Jandarmeriei, deficit de personal, tehnică învechită și achiziții majore nefinalizate

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Politic , at 5 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Marcel Vela, noul ministru de Interne, și Nicolae Ciucă, noul ministru al Apărării, se vor confrunta, odată cu preluarea mandatelor, cu problemele majore ale instituțiilor din subordine. Mainnews.ro a făcut o analiză a principalelor măsuri așteptate de la cei doi noi membri ai Guvernului. 

Vela, așteptat de crizele de imagine ale Poliției și Jandarmeriei

Una dintre principalele probleme de care va trebui să se ocupe noul ministru de Interne este cea a scandalurilor legate de activitatea Poliției Române și cea a Jandarmeriei. Controversele apărute în urma gestionării îndoielnice a cazului Caracal au afectat imaginea poliției și au dus la schimbarea șefului IGPR. În plus, intervenția jandarmilor la mitingul din 10 august 2018 rămâne, încă, o pată pe imaginea Jandarmeriei.

Problema deficitului de personal și cea a detașărilor

Instituțiile din subordinea MAI se confruntă cu deficit de personal, iar noul ministru este așteptat cu soluții. O altă problemă care așteaptă rezolvarea este cea a polițiștilor detașați. Una dintre nemulțumiri, din acest punct de vedere, este cea legată de banii pentru chirii.

Nu în ultimul rând, trebuie rezolvată, la fel ca în Justiție, situația șefilor interimari aflați la conducerea unor instituții-cheie din subordinea Ministerului de Interne.

Apărarea, zdruncinată de situația industriei militare și a tehnicii depășite

La rândul său, noul ministru al Apărării, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major al Apărării, are de rezolvat probleme uriașe.

La fel ca Internele, și Apărarea se confruntă cu deficit de personal. Mai mult decât atât, trebuie găsite, urgent, soluții pentru situația precară a industriei militare, a muniției și a tehnicii învechite.

Finalizarea achiziției a patru corvete multifuncționale, a avioanelor F16 și a transportoarelor blindate Piranha 5 rămâne, de asemenea, în sarcina noului șef de la Apărare.

Despre moștenirea lăsată de fosta guvernare în justiție mainnews.ro a scris, pe larg, AICI.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW