Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE confirmă: Un român este declarat dispărut în Israel/Luminița Odobescu: Nu putem să punem în pericol viața celor pe care vrem să-i salvăm

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un român cu dublă cetățenie(n.r. israeliano-română), cu domiciliul în Israel, este  declarat dispărut, însă, nu se cunosc cu precizie la acest moment motivele dispariției, investigația autorităților fiind în derulare. 

Confirmăm faptul că un român dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliu în Israel, este declarat dispărut, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip. Autoritățile nu au dezvăluit identitatea românului declarat din Israel,  din motive de securitate, însă, au precizat că autoriățile au fost alertate de familia acestuia.

„Până la acest moment nu știm în ce condiții a dispărut românul. Ambasada noastră în Israel menține legătura cu familia. Avem în atenție toate solicitările primite din partea românilor din Fâșia Gaza. Situația din teren nu permit evacuarea în condiții de siguranță. O operațiune de evacuare necesită o  pregătire minuțioasă mai ales dacă situația din teren este tensionată. Noi nu vrem să punem în pericol viața celor pe care vrem să-i salvăm”, a precizat ministrul de Externe, Luminița Odobescu, pentru Antena 3.

De la debutul războiului în Israel, peste 2000 de români au fost repatriați și demersurile continuă și pentru alți cetățeni români care au solicitat acest lucru, a transmis Administrația Prezidențială.

„Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a transmis MAE.

Reamintim, Ambasada Israelului în România a anunțat, sâmbătă, 7 octombrie, că teroriștii Hamas s-au infiltrat în zonele rezidențiale și au atacat mai mulți civili, inclusiv femei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW