Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul primar al Timișoarei, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Poli

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 4 noiembrie 2019 Etichete: ,

Sentință definitivă dată de magistrații Curții de Apel Timișoara în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Poli Timișoara, pe vremea când era patronată de Marian Iancu. Fostul primar, Gheorghe Ciuhandu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Fostul primari al Timișoarei, între 1996 și 2012, Gheorghe Ciuhandu, dar și fostul viceprimar Adrian Orza, fostul secretar Ioan Cojocari, și alți șase angajați ai municipalității, au primit deciziile definitive de la Curtea de Apel Timișoara, după ce au fost acuzați că au adus un prejudiciu de 31,6 milioane de lei bugetului local.

Dacă în primă instanță a fost condamnat doar Ioan Cojocari la trei ani cu suspendare, judecătorii Curții de Apel au dispus și condamnarea lui Gheorghe Ciuhandu, a Smarandei Horacicu (fostă directoare economică) și a Violetei Mihalache (fostă directoare a Direcției de Comunicare).

Potrivit judecătorilor, cei patru trebuie să achite suma de 27 de milioane de lei, plus dobânzi și penalități, reprezentând prejudiciul din acest caz.

Acuzațiile DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Adrian Orza și opt funcționari, fiind acuzați de abuz în serviciu pentru finanțarea echipei de fotbal patronate la vremea respectivă de Marian Iancu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, finanțarea oferită de autoritățile locale și județene nu au urmărit „sprijinirea” activității sportive a echipei de fotbal, ci sprijinirea efectivă a firmei patronate de Marian Iancu pentru redresarea financiară.

„Această împrejurare este dovedită şi de faptul că, după încetarea finanţării de către Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, în anul 2011, S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. a intrat în insolvenţă, în lipsa sumelor necesare desfăşurării în continuare a activităţii“, au mai arătat procurorii DNA.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/fostul-primar-al-timisoarei-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW