Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna: Vom vota pentru învestirea Guvernului Orban

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 noiembrie 2019

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că toți deputații și senatorii USR sunt prezenți în sala de plen și vor vota pentru învestirea Guvernului Orban.

„Un nou moment foarte important pentru istoria politică a României din această perioadă, toţi senatorii şi deputaţii USR sunt prezenţi la acest vot şi vom vota pentru învestirea Guvernului propus de domnul Orban. Rămânem consecvenţi pe poziţia noastră, nu ne opunem în niciun fel şi depunem toată energia şi, iată, suntem prezenţi în proporţie de 100% la acest vot pentru a trimite Guvernul Dăncilă acasă, pentru a elibera România de coşmarul pe care îl trăim de trei ani şi jumătate”, a declarat Barna.

Acesta a mai spus că în acest moment, miza este cvorumul de ședință, precizând că vor fi asigurate și voturile necesare pentru învestirea Guvernului liberal.

„Sper să existe cvorumul necesar, pentru că miza şi lupta în acest moment este despre cvorum. Dacă va fi cvorum, eu sunt foarte optimist că sunt şi voturile necesare. În acest moment, facem încă un pas atât de necesar şi atât de critic pentru a avea ceea ce unii aşteaptă de 30 de ani, un tur II la alegerile prezidenţiale fără PSD, pentru că, în momentul de faţă, aceasta este miza de fond şi votul de astăzi are exact această semnificaţie, cine va organiza alegerile. Vor fi organizate de Guvernul destituit Dăncilă sau de un nou Guvern legitim, care va avea şi învestitura Parlamentului”, a explicat liderul USR.

De asemenea, candidatul la alegerile prezidențiale a mai declarat că USR nu va fi un „furnizor de vot automat” pentru Guvernul liberat, chiar dacă susține învestitura sa.

„Mesajul este unul foarte clar – nu vom fi un furnizor de vot automat pentru acest Guvern, astăzi vom susţine învestitura sa. Fără îndoială, trebuie să scăpăm de guvernarea Dăncilă, dar apoi fiecare iniţiativă trebuie să fie dintre cele de care România are cu adevărat nevoie în această perioadă care urmează”, a precizat Barna, la Palatul Parlamentului.

Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW