Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rechizitoriu: Vlad Pascu a început să consume droguri din cauza unor probeme familiale/Psiholog: Nu este vorba despre bani. Părinții trebuie consiliați la fel de mult precum copiii

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 7 octombrie 2023 Etichete: , , , , ,

Vlad Pascu(19 ani), tânărul care a provocat tragedia din stațiunea 2 Mai, ar fi început să consume droguri de la vârsta de 13 ani din cauza unor probleme familiale, spun procurorii în rechizitoriu(n.r actul de trimitere în judecată), citat de news.ro. 

Consumul constant de droguri a marcat evoluţia personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat şi de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială. 

Acest cumul de factori a condus în final la comiterea infracţiunilor cercetate în prezenta cauză, dar şi a celor care formează obiectul dosarului  instrumentat de  Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, constând în aceea că, în noaptea de 18/19.08.2023,  inculpatul aflat sub influenţa drogurilor de risc şi mare risc consumate anterior, a condus un autoturism pe raza localităţii 2 Mai, judeţul Constanţa, şi a produs un accident rutier soldat cu moartea a două persoane”, a mai transmis DIICOT.

Reamintim, și părinții lui Vlad Pacu, Miruna și Claudiu au fost trimiși în judecată, pentru infracțiuni contra Justiției și santaj, respectiv pentru nerespectarea legislației privind armele. Părinții lui Vlad Pascu sunt divorțați, aspect care ar fi condus la o instabilitate emoțională a fiului lor, consideră anchetatorii. Mai mult decât atât, Miruna Pascu ar fi pus la dispoziția fiului ei locuința, având cunoștință că în această locație Vlad Pascu consuma droguri alături de prietenii săi.

„În noaptea de 13/14.04.2023, inculpatul a pus la dispoziţia mai multor persoane locuinţa sa din municipiul Bucureşti  pentru consumul ilicit de droguri, oferind la discreţie persoanelor prezente oxycodonă (drog de mare risc), xanax (drog de risc) şi metamfetamină (drog de mare risc). Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe fondul unor probleme emoţionale survenite într-un context familial,  în perioada de minorat (13 ani), inculpatul a început să consume iniţial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar şi din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri (cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone)”, au scris procurorii DIICOT în rechizitoriu.

Psiholog: Instabilitatea emoțională este o cauză, dar nu o scuză. Părinții trebuie consiliați la fel de mult precum copiii

Alina Oprea, psiholog specializat în trauma copilului, voluntar „Salvați Copiii” , spune că  instabilitatea emoțională este una dintre cauzele consumului de droguri, însă, nu poate fi o scuză, deoarece valul de tragedii nu s-ar mai încheia.

Dependența apare când este vorba despre un gol emoțional, când lipsește ceva. Fie că este vorba despre afecțiunea, siguranța pe care o ai în familie. Nu, nu este vorba despre bani, ci despre faptul că trebuie să știi să-ți asculți copilul, să-l lași să se vulnerabilizeze și apoi să-i deschizi calea către activități care să-l țină departe de substanțe interzise. Părinții trebuie consiliați la fel de mult precum copiii”,  a explicat sursa citată, pentru Main News. Părinții lui Vlad Pascu au afaceri imobiliare profitabile, spun apropiații lor.

Vlad Pascu și mama sa se află în arest preventiv, iar Claudiu Pascu sub control judiciar. Traficul de droguri în România a cunoscut o creștere, deoarece traficanții dezvoltă noi metode de distribuire, iar vârsta consumatorilor a scăzut până la 10-11 ani, recunosc oficialii Ministerului Afacerilor Interne(MAI), potrivit unui raport dat publicității, astăzi, 5 octombrie. În anul 2022, aproape 17% dintre cei cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani consumaseră cel puțin un tip de drog, potrivit datelor Agenției Naționale Antidrog(ANA).

Sursă foto: Instagram

Citește și:  Planurile Mirunei Pascu să-l scoată pe fiul său din arest: Eu vreau să-ți fac dosar medical/Interesul nostru e să prelungim procesul cât mai mult

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW