Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Deputatul Eduard Popică, ginerele afaceristului care l-a denunțat pe Buzatu: Cine știa ar fi trebuit să-i dea de înțeles să se ferească

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2023

Declarație aiuritoare a deputatului PSD Eduard Popică, ginerele afaceristului Emil Savin, denunțătorul lui Dumitru Buzatu. După ce președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant când primea 1,25 milioane lei sub formă de mită, Popică susține că „baronul” ar fi trebuit avertizat de ceea ce i-au pregătit procurorii Direcției Naționale Anticorupție.  

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă emiterea unui mandat de arestare pentru 30 zile pe numele președintelui Consiliului Județean Vaslui, Gheorghe Buzatu, prins în flagrant de Direcția Națională Anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane lei sub formă de mită. Decizia este executorie, dar poate fi atacată cu apel.

Dumitru Buzatu a fost, vineri, prins în flagrant când primea de la afaceristul Emil Savin suma de 1,25 milioane lei, sub formă de mită, pentru deblocarea unor plăți în cadrul contractului pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești.

Povestea începe în anul 2019, atunci când Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu a încheiat contractele pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești. Două dintre acestea au fost câștigate de Soragmin SRL din Murgeni, firmă controlată de Emil Savin, zis Farmazon, pentru suma de 70,7 milioane lei, fără TVA. În acte firma este deținută, prin intermediul unei alte societăți, de fiicele lui Savin, Cristina Șelaru și Stela Mirabela Popică. Aceasta din urmă este soția deputatului PSD, Eduard Popică.

Potrivit DNA, în cursul anului 2021, în condițiile în care lucrările erau finalizate în proporție de 80%, între Savin și Buzatu ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor, în cuantum de circa 15 milioane lei și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. În cele din urmă, Farmazon l-a denunțat pe Buzatu.

Popică: Buzatu mi-a fost ca un al doilea tată

Ales în Parlament cu sprijinul lui Dumitru Buzatu, Eduard Popică spune că nu se dezice de omul care a controlat, începând din anul 2012, unul dintre cele mai sărace județe din România.

„Nu am vrut să comentez şi nu am vrut să fiu implicat în această nenorocire care s-a abătut asupra noastră, asupra mea personal, asupra familiei mele, şi aici mă refer la soţie, la copilul meu, dar şi asupra organizaţiei judeţene a PSD Vaslui. Aş vrea să vă relatez de la bun început că Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată. Sub ochii lui, de 20 ani, am crescut, m-am dezvoltat şi aş putea spune că am ajuns cine sunt. Este un moment, nu regretabil, sfâşietor pentru mine ca persoană şi de aceea am ajuns şi am acceptat să dau astfel de declaraţii, pentru că ultimele ştiri care au apărut cu privire la persoana mea efectiv m-au distrus”, a declarat deputatul Eduard Popica pentru Vaslui TV, citat de Agerpres.

Mai mult, deputatul PSD susține că Buzatu ar fi trebuit avertizat de ceea ce îi pregătesc procurorii.

„Nu am ştiut nicio secundă despre absolut nimic şi, în primul rând din punct de vedere moral, consider că oricine ar fi avut habar despre o astfel de nenorocire, poate că nu i-ar fi spus domnului preşedinte, dar poate că i-ar fi dat de înţeles să se ferească. Mai mult decât atât, din punct de vedere juridic, ştiţi prea bine că astfel de acte se fac între denunţător şi organul de anchetă penală, fără a avea şi alte persoane implicate sau care să ştie despre aceste aspecte. Nu mi-a spus nimic, nu vorbesc cu el. Mi-a spus doar că îi pare rău pentru ceea ce mi-a făcut”, a precizat deputatul Popica.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW