Wednesday, October 23, 2024
Jurnalism corect


Procurorii solicită prelungirea arestării preventive pentru patronii staţiei GPL de la Crevedia / O parte din victime cer daune de peste 8 milioane de euro

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 27 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au solicitat miercuri, 27 septembrie, prelungirea măsurii arestării preventive în cazul patronilor staţiei GPL de la Crevedia, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General. Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stînga, asociatul acestuia, au încălcat succesiv legea timp de cel puțin trei ani, prin derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare a combustibilului, toate pentru a obține bani, sfidând deciziile autorităților, care le-au retras autorizațiile încă din 2020, se arată în referatul procurorilor. 

„Inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități”, spun procurorii.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost arestați pentru 30 de zile la data de 6 septembrie. Aceștia sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.

O parte din victime cer daune de peste 8 milioane de euro

Până în prezent, 90 de persoane afectate au fost audiate în calitate de persoane vătămate, iar 81 dintre acestea s-au constituit parte civilă în cauză, cerând compensații în valoare totală de 8,5 milioane de euro și 371.300 lei.

În urma exploziei, 77 de locuințe au fost distruse parțial, iar alte șase total. De asemenea, 6 persoane au decedat și peste 50 au fost rănite.

CITEȘTE ȘI: Exploziile de la Crevedia. Nicio victimă nu mai este internată în țară

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW