Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand a anunțat că l-a dat în judecată pe Marcel Ciolacu: Am decis să-l acționez în instanță pe prim-mincinosul țării

By Ana Teșcan , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2023 Etichete: , ,

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat miercuri, 27 septembrie, într-o postare pe Facebook, că a decis să îl dea în judecată pe prim-ministrul Marcel Ciolacu. În postare, Armand îl acuză pe liderul PSD că a făcut declaraţii precum „Clotilde penală!’’ şi „Clotilde a furat voturi!’’ şi menţionează că nu există nicio condamnare în justiţie la adresa sa şi că nici n-a existat până acum.

„Înțeleg disperarea lui Ciolacu fiindcă în Sectorul 1 am prins PSD cum a prejudiciat comunitate cu 1 miliard lei. Când nu-i mai lași să fure asta se întâmplă. Pentru suma asta sunt în stare să fie atât de iraționali. E ca o boală. Pentru că unii cetățeni au căzut în capcana lor m-am gândit să demontez că retorica lui Marcel Ciolacu și a colegilor săi este o minciună. Așa că am decis să-l acționez în instanță pe prim-mincinosul țării, pe șeful PSD. Într-o țară democratică personaje sinistre precum Marcel Ciolacu trebuie să învețe că atunci când minți plătești”, se arată în postarea edilului. 

Premierul Marcel Ciolacu a făcut în urmă cu o zi referire şi la USR, spunând că „cei care «fără penali», acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid”, în discursul susţinut la asumarea răspunderii în Parlament pe pachetul de noi măsuri fiscal-bugetare.

„Am văzut că, cei care clamau «fără penali», acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid. Spre deosebire de ei – eu şi acest Guvern vom avea toleranţă zero faţă de corupţie!”, a spus premierul, citat de News.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat la sfârșitul lunii august începerea urmăririi penale față de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Ea este acuzată de comiterea infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, după ce s-ar fi numit ilegal în funcția de manager al unui proiect finanțat prin fonduri europene.

Concret, Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o pe Clotilde Armand de semnarea a cinci dispoziții de primar prin care s-a numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, funcție din care a obținut 18.720 lei.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții ANI.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW