Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății face controale la farmaciile care vând medicamente cu fentanil și oxicodonă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2023

Ministerul Sănătății a anunțat luni, 25 septembrie, că face controale în farmaciile care vând medicamente cu oxicodonă și fentanil. Este vorba de 500 de astfel de farmacii. 

„Verificările vor viza, de asemenea, supravegherea și controlul îndeplinirii procedurilor legale privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope care nu mai corespund din punct de vedere calitativ, cu termen de valabilitate expirat sau care provin de la pacienți ce nu le mai utilizează”, se arată într-o informare de presă a Ministerului Sănătății.

Controalele sunt conduse de Ministerul Sănătății, împreună cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR).

De asemenea, Ministerul Sănătății a mai precizat că, în colaborare cu ANMDMR și cu alte instituții implicate în acest domeniu, va iniția un proiect de modificare a actelor normative în vigoare, în vederea reglementărilor mai stricte privind activitățile cu medicamente psihotrope și stupefiante.

Un angajat al unei companii farmaceutice, responsabil cu distrugerea medicamentelor expirate, inclusiv cele cu substanțe precum fentanil, oxicodonă și codeină, a fost reținut vineri, 22 septembrie, de către procurorii DIICOT. Acesta păstra aceste medicamente și le vindea pe piața neagră. Detalii aici.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW