Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Guvernul a aprobat proiectul de lege privind creșterea taxelor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2023

Guvernul a adoptat luni, 25 septembrie, proiectul de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor.

Microîntreprinderile vor trebuie să achite un impozit de 1% pe cifra de afaceri, până la venituri de până la 60.000 euro pe an, respectiv de 3%, dacă veniturile depășesc această sumă. În același timp, băncile și firmele cu afaceri de peste 50 milioane euro vor plăti un impozit minim de 1% pe cifra de afaceri.

TVA va crește de la 5% la 9% pentru livrarea de locuințe sociale, livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură şi alte sisteme de încălzire de înaltă eficienţă. De asemenea, TVA va fi majorată de la 9% la 19% pentru bere fără alcool și de alimente cu zahăr adăugat.

Voucherele de vacanță se vor acorda doar pentru angajații de la stat cu venituri nete sub 8.000 lei. Veniturile a căror sursă nu poate fi dovedită vor fi impozitate cu 70%.

Guvernul va impune un impozit special pentru cetățenii care dețin imobile a căror valoare depășește 500.000 euro, dar și pentru cei care dețin autoturisme mai scumpe de 75.000 euro.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW