Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reformă în Primăria Capitalei: O altă instituție inutilă va fi desființată

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2023

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect privind desființarea Centrului pentru Tineret al Municipiului București (CTMB). În organigrama acestei instituții se regăsesc 36 de posturi, iar bugetul pe anul 2023 se ridică la 6,5 milioane lei. 

Centrul pentru Tineret este condus de Georgiana Trifu, partenera de viață a lui Mohamed Hanifi, nașul cuplului Firea – Pandele. Tânăra a avut o ascensiune fulminantă în cadrul Primăriei Capitalei, coincidență sau nu, în timpului mandatului de primar al Gabrielei Firea. A ajuns la șefia CTMB, apoi a devenit membru în CA al Service Ciclop și în CA la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

În prezent, ea câștigă un salariu de circa 11.000 lei/lună pentru funcția de director al CTMB, respectiv în jur de 2.000 lei/lună pentru calitatea de membru în CA al Service Ciclop.

Alte cinci instituții vor fi desființate

Tot în dezbatere publică se află hotărâri pentru desființarea entrul de Protecție a Plantelor București, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural EXPO ARTE, Centrului Cultural „Lumina” și Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

În același timp, ar urma să fie desființate și cele 98 de posturi existente. În total, conform bugetului pe acest an, cheltuielile cu subvenționarea celor cinci instituții sunt de 15,6 milioane lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW