Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu propune excluderea lui Buzatu din PSD / Drulă: O mică picătură din marele jaf pesedisto-penelist

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2023

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri că va convoca Biroul Politic Național pentru excluderea lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prin în flagrant de DNA în timp ce primea mită.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Drulă: O mică picătură din marele jaf pesedisto-penelist

O reacție cu privire la acest cazul lui Dumitru Buzatu a venit și din partea lui Cătălin Drulă. Președintele USR susține că mita pe care baronul PSD ar fi vrut să o încaseze nu reprezintă decât vârful icebergului.

„E o mică picătură din marele jaf pesedisto-penelist. Aceste șpăgi sunt finanțate fix din taxele românilor. Cei care dau aceste șpăgi le recuperează din contractele plătite cu bani publici. Ei bine, pentru a finanța acest jaf generalizat vine Ciolacu cu creșterile de taxe. Să nu uităm că doar cu sprijinul lui Iohannis și al PNL pot face asta. Pentru că sunt tovarăși în această hoție”, a transmis Cătălin Drulă.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în timp ce primea 1,2 milioane lei sub formă de mită, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro.

Președintele CJ Vaslui este unul dintre cei mai longevivi baroni locali. Are la activ trei mandate de deputat în Parlamentul României, între 1992 și 2004. În anul 2012, a fost ales pentru prima dată în funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, cea pe care nu avea să o mai cedeze până în prezent.

Baronul PSD deține, potrivit ultimei sale declarații de avere, nouă suprafețe de teren, cinci case, două autoturisme, o rulotă și o șalupă. Anul trecut, el i-a donat fiului său, Tudor Buzatu, o vilă și două terenuri. Salariul președintelui CJ Vaslui este de circa 13.500 lei/lunar.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW