Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, la Universitatea Columbia: Pentru securitatea noastră, Ucraina trebuie să câștige

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, 21 septembrie, la evenimentul „World Leaders Forum” cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”, unde a susținut un discurs, la Universitatea Columbia, New York, pe tema războiului din Ucraina. 

Șeful statului a explicat ce înseamnă războiul din Ucraina pentru țările vecine și efortul statelor membre ONU de a opri conflictul armat din regiunea Mării Negre.

„Rusia a arătat că atunci când spune că vrea să negocieze, de fapt urmărește să câștige timp pentru a-și pregăti următoarea agresiune. De aceea, atunci când discutăm despre cum s-ar putea termina actualul război din Ucraina, trebuie să evităm să ne întoarcem la un cadru de tipul Acordurilor de la Minsk. Trebuie să evităm crearea unui alt „conflict prelungit sau înghețat” în regiunea Mării Negre. Doar Rusia va profita de un asemenea aranjament.
România a pledat de mult timp în favoarea prevenirii și soluționării așa-numitelor conflicte prelungite sau înghețate din această regiune. Așa cum am spus de multe ori, războiul împotriva Ucrainei ne-a învățat că, în astfel de conjuncturi, absența războiului nu înseamnă pace”, s-a exprimat Iohannis, la Universitatea Columbia, New York.

De asemenea, președintele Iohannis a explicat, că România se află la cel mai înalt nivel de siguranță din istorie.

Iohannis: „România se află la cel mai înalt nivel de siguranță”

România, ca partener strategic al SUA și aliat NATO, este acum la cel mai înalt nivel de siguranță din istoria sa recentă.
Avem acum o abordare mai coerentă și axată pe mai multe domenii în ceea ce privește apărarea pe Flancul Estic. Am adoptat măsuri concrete pentru a intensifica cooperarea cu alți aliați la Marea Neagră, mai ales cu Statele Unite ale Americii. Așteptăm, în același timp, cu interes implementarea recent adoptatei Strategii a SUA pentru regiunea Mării Negre, la care România a avut o contribuție consistentă. Un lucru este evident: pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câștige”, a susținut Iohannis, la Universitatea Columbia, New York.

Reamintim, Iohannis Vizita participă la  Adunarea Generală a ONU de la New York, eveniment care se va încheia vineri, 22 septembrie.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW