Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Explozia de la Călimănești: Ciolacu și Grindeanu au fost săptămâna trecută în zona unde s-a produs tragedia 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu, și ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au aflat, în urmă cu doar nouă zile, pe șantierul Autostrăzii Moldova, chiar în zona unde avea să se producă explozia soldată cu moartea a patru muncitori.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri noaptea, după o explozie la o magistrală de gaz. În urma incidentului, patru muncitori ai firmei UMB Tehnostrade, care lucrau la construcţia Autostrăzii A7 Focșani – Bacău și-au pierdut viața, iar alţi cinci au fost răniţi.

Printr-un comunicat de presă transmis la câteva ore după producerea tragediei, reprezentanții Transgaz susțin că UMB Tehnostrade nu deținea aviz pentru relocarea conductei respective.

Constructorul însă nu lucra la relocarea rețelei de gaz, spun reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ci doar lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare a corpului autostrăzii.

Cu toate acestea, potrivit avizului Transgaz în baza căruia CNAIR a emis autorizația de construire, până la obținerea avizului privind aprobarea proiectului tehnic de relocare a conductei, muncitorii UMB nu aveau voie să lucreze la mai puțin de 20 metri.

Ciolacu și Grindeanu, în zona tragediei

Tragedia a avut loc în localitatea Călimănești, județul Vrancea. Zona fusese „inspectată”, în data de 12 septembrie, de chiar către Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. Însoțiți atunci de un întreg alai de funcționari și jurnaliști, premierul și ministrul transporturilor au vizitat șantierul Autostrăzii Focșani – Bacău, de stadiul căruia s-ar declarat foarte mulțumiți.

„Vreau să felicit Ministerul Transporturilor și pe domnul ministru, dar în primul rând și pe constructori și să-i asigur că prioritatea noastră în acest moment este infrastructura mare, mai ales această autostradă care părea imposibilă acum un an și ceva. Moldova va avea o autostradă și veți vedea cât de repede Moldova se va dezvolta și va recupera din regiunile istorice, altele dezvoltate mult mai repede până acum”, a susținut Marcel Ciolacu, la finalul vizitei.

„Cu ordine de începere undeva în primăvara acestui an, cu o primăvară destul de ploioasă, mai ploioasă decât de obicei, așa cum bine știți, iată că, și pe acest tronson, cel de la Focșani la Bacău, lucrările înaintează și înaintează într-un ritm susținut”, a afirmat Grindeanu.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW