Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


George Simion, în turneu la mai multe instituții publice, de ziua lui: „Parchetul General e pe cașcaval!”. Reacția CSM

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2023 Etichete:

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a mers miercuri, 21 septembrie, la sediile mai multor instituții publice din centrul Capitalei, alături de susținători. „Astăzi este ziua când dăm trezirea în instituţiile publice”, a transmis Simion, care a mers însoțit de fani la Parchetul General, la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), între altele. Ulterior, Secția pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și-a exprimat dezaprobarea cu privire la vizita deputatului la Parchetul General. George Simion își serbează la 21 septembrie ziua de naștere.

În timpul acțiunii, susținătorii lui Simion au scandat lozinci precum „Parchetul General e pe cașcaval!”, „Jos cenzura!”, „CNA, mafia!” și „Jandarmeria apără hoția!”.

„Acest Parchet General ține pe loc mai multe dosare care nu au verificare de la «băieți», nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade. În loc să facă dreptate… Pentru ce avem procurori? Pentru ce ar trebui să avem justiție? Pentru ce avem atâtea instituții. Au dosare politice comandate de unii și de alții la adresa noastră”, a spus George Simion, în direct pe pagina sa oficială de Facebook.

Reacționând la aceste declarații, Secția pentru procurori a CSM a emis un comunicat de presă în care și-a exprimat dezacordul față de afirmațiile lui Simion și a subliniat importanța respectării independenței procurorilor și a echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice.

„Secția pentru procurori își manifestă în mod ferm dezacordul față de astfel de afirmații publice, formulate într-o modalitate repetată și agresivă, cu depășirea limitelor admisibile ale discursului public și constată că acestea sunt de natură a intimida și afecta în mod grav independența procurorilor implicați în derularea procedurilor judiciare în curs, precum și de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfășoare.

Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetățean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfășoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum și cu respectarea independenței procurorilor în privința soluțiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluționează”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW