Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este polițistul care ar fi ambalat dulciuri cu substanțe psihoactive/Reacția IPJ Iași

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2023 Etichete: , ,

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție(IPJ)Iași, Adina Ciobanu, a menționat, pentru Main News, că agentul de poliție care a fost reținut de DIICOT în dosarul „Fabricii de substanțe psihoactive”, „a fost pus la dispoziție, urmând să se ia și alte măsuri legale în funcție de cursul anchetei penale”. Punerea la dispoziție  reprezintă eliberarea politistului din funcţia pe care o ocupă cu păstrarea statutului de poliţist, în condiţiile stabilite prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne.

Potrivit surselor Main News, agentul de poliție implicat în afacerea cu substanțe psihoactive se numește Vlad Constantin Acatrinei și ar fi fost implicat în ambalarea produselor cu substanțe interzise.

Reamintim, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT)  au reținut 28 de persoane în dosarul privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Printre persoanele, se află un cetățean canadian, acționar majoritar al fabricii situate în județul Iași, un agent de poliție și un psiholog.
În urma celor 121 de percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 81.102 vape-uri, 3237 bucăți acadele, 1316 cutii și pungi conținând jeleuri, 169 cutii și borcane cu prăjituri, 3692 de recipiente de diverse mărimi, cantitatea de aproximativ 40 de tone cânepă industrială, 400 de cutii și borcane cu substanță vegetală, 169 semințe de canabis, două plante de canabis, cantitatea de 74, 2 litri substanță , 149 kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri și 65 de telefoane mobile.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW