Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dăncilă i se opune lui Dragnea : Merg la referendum. Nu sunt de acord cu restructurarea

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă i se opune lui Dragnea, premierul declarând că nu este de acord cu restructurarea guvernamentală.

Prim-ministrul a anunțat că vrea să voteze la referendum, deși, anterior, președintele partidului și alți lideri PSD au declarat că nu vor vota.

Precizările au fost făcute într-un interviu acordat adevarul.ro

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă

  • „Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. De ce? Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum. Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută. Există decizia CCR din decembrie, care i-a dat dreptul preşedintelui să refuze un ministru pe motiv de oportunitate. De aceea am trimis azi solicitarea către preşedinte”, sa pus premierul. Întrebată dacă e posibil să se răzgândească a spus: „Puțin probabil”

Relația cu Liviu Dragnea și presiunile partidului

  • „Am vorbit cu domnul Dragnea şi împreună am hotărât interimatele”.
  • Referitor la presiuni din interiorul partidului, Dăncilă a spus: „În CEX, mai mulţi colegi au vrut restructurare, inclusiv domnul Dragnea. Au insistat mai mulţi colegi pentru restructurare, dar asta arată că există democraţie în partid. Fiecare îşi spune punctul de vedere. Eu am avut propria mea opinie şi aceasta a fost să nu trecem Guvernul prin votul Parlamentului”.
  • În ceea ce privește o relație tensionată cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă spune că nu este schimbată cu nimic. Premierul precizează că refuzul restructurării nu este un „act de răzvrătire”.
  • Premierul nu crede că Ana Birchall va elabora o ordonanță de urgență pe justiție. „Eu nu cred că în acest moment este timpul să dăm ordonanţă de urgenţă. Subiectul e închis”.

Ce spune premierul despre referendum

  • Viorica Dăncilă consideră că referendumul nu va trece, însă spune că va merge la vot. „M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că, într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată. (..)Da, aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma”.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW