Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Grupare care ar fi manipulat piața de capital, destructurată de DIICOT/Afaceristul Cătălin Donca, reținut

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Polițiștii și procurorii DIICOT Brașov au făcut percheziții la membrii unei grupări, cercetați într-un dosar pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală, operațiuni de manipulare a pieței de capital și înșelăciune. Potrivit anchetatorilor,  membrii grupării ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, deținut și controlat de către aceștia, creând propria monedă virtuală. Printre acuzați se află și omul de afaceri Cătălin Donca, cunoscut datorită participării la emisiuea „Chefi la cuțite”, spun surse judiciare.

Conform procurorilor,  gruparea infracțională a întreprins operațiuni de manipulare a pieței de capital, inducând, totodată, persoanele interesate în eroare, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, și reușind obținerea unor sume importante de bani (n.r. aproximativ 700.000 USD).

În urma perchezițiilor au fost ridicate trei autoturisme, iar cinci persoane au fost duse la audieri.

Procurorii au dispus  reținerea a patru  persoane, iar marți, 19 septembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre bănuiți pentru 30 de zile.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW