Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Adrian Criț, înlocuit din funcția de director general al STB / Un fost șef din timpul administrației Firea, numit la conducerea companiei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 septembrie 2023

Consiliul de Administrație al Societății de Transport București a decis luni, 18 septembrie, înlocuirea lui Adrian Criț din funcția de director general al companiei, au declarat surse din cadrul companiei pentru Mainnews.ro. În locul său a fost numit Daniel Istrate, care a ocupat funcția de director al Direcției Tehnice și Investiții din cadrul STB.

După 3 ani petrecuți la conducerea Societății de Transport București, Adrian Criț este nevoit să cedeze fotoliul de director. Decizia aparține Consiliului de Administrație al companiei, controlat de PNL, după ce membrii susținuți de USR fost excluși în urmă cu aproximativ 3 luni.

Printre principalele realizări ale lui Adrian Criț se numără implementarea biletului unic de transport (STB-Metrorex-CFR), creșterea numărului de călători, externalizarea serviciilor de curățenie, dar și punerea în circulație a noilor tramvaie Astra Imperio. În schimb, pe fondul creșterii prețurilor la energie, nu a reușit să reducă cuantumul subvenției achitate de Primăria Capitalei. Ba din contră. Dacă la preluarea mandatului municipalitatea era nevoită să achite pentru funcționarea STB în jur de 1 miliard lei, în bugetul din acest an valoarea subvenției a crescut la 1,3 miliarde lei.

Cine este noul director

În locul său a fost numit Daniel Istrate, care a ocupat funcția de director al Direcției Tehnice și Investiții din cadrul STB. În perioada 2004-2010, el a ocupat mai multe funcții de director în cadrul Primăriei Sectorului 6, condusă la vremea respectivă de Cristian Poteraș (PDL).

Între 2010 și 2011 a condus Oficiul pentru Protecția Consumatorului (actuala ANPC), iar în perioada 2011 – 2013, care coincide cu mandatul de primar al lui Sorin Oprescu, Istrate a ocupat funcția de director tehnic al RATB (actuala STB).

În 2019, după ce a lucrat timp de mai mulți ani în domeniul privat, Istrate avea să fie recuperat de Gabriela Firea și numit director al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Capitalei.

Daniel Istrate este de profesie inginer, absolvent al Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Politehnice. De asemenea, el a terminat un master de administrație publică, în cadrul SNSPA, și este absolvent al Colegiului Național de Apărare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW