Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou atac cu drone rusești la granița României/O persoană ar fi murit

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 6 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Un nou atac cu drone rusești a fost vizibil de pe teritoriul României, scrie The Guardian. Potrivit sursei citate, vizate au fost porturile ucrainene Ismail și Chilia, aflate în  apropierea graniței cu România, stat NATO. Exploziile au fost atât de puternice încât au fost auzite de locuitorii comunei Chilia Veche, județul Tulcea. 

Autoritățile ucrainene susțin că în urma atacurilor de marți seara, 5 septembrie, o persoană și-ar fi pierdut viața. În urmă cu o zi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Ucraina susținea că dronele rusești ar fi căzut pe teritoriul României, însă, autoritățile, inclusiv președintele Iohannis, au negat vehement această informație.

Cu toate acestea, în ultimele luni, românii care locuiesc în apropierea graniței cu porturile ucrainene aud de fiecare dată atacurile rusești și sunt panicați. Din luna iulie și până în prezent, Rusia a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene, pentru a o împiedica să exporte cereale pe Marea Neagră, spun analiștii militari. 

România este statul care a pus la dispoziția Ucrainei toată infrastructura maritimă, logistică, pentru a continua exporturile.

CITEȘTE ȘI:  Iohannis asigură că nicio dronă rusească nu a lovit România: Avem control total asupra spaţiului nostru naţional

Sursă foto: captură video 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW