Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Călin Nistor: Dan Barna nu are nicio calitate în dosarul de la DNA/ Când ar putea fi gata dosarul TelDrum

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 30 octombrie 2019 Etichete: ,

Procurorul șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție, Călin Nistor, a vorbit despre dosarele aflate pe rolul instituției și a precizat că Dan Barna „nu are calitate în dosar”, iar dosarul Teldrum ar putea fi trimis în judecată cel mai târziu în iarnă.

„Ca să discutăm despre un dosar care poartă numele unei peroane trebuie ca acea persoană să dobândească calitatea de suspect sau inculpat.

La acest moment vă pot spune caă persoana respectivă nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA. Nu am mutat niciun dosar la serviciul Teritorial Alba”, a spus Nistor la un eveniment al Direcției.

Direcția Națională Anticorupție investighează posibile fapte de fraudare a fondurilor europene în cazul scandalului legat de liderul USR, Dan Barna, potrivit unor surse. Dosarul este „in rem”, ceea ce înseamnă că procurorii cercetează fapte, fără să fi pus pe cineva sub acuzare.

Despre dosarul TelDrum, șeful interimar al DNA a informat că dosarul poate fi pus pe masa judecătorilor cel mai târziu în iarna 2019.

„Procurorul este independent pe soluție și pe activitatea de urmărire penală. Practic despre dosarul tel drum eu sper ca până la sfârșitul anului procurorul de caz sa dea o soluție. Șeful de secție și procurorul de caz. Probabil până la sfârșitul anului va fi dată o soluție în acel caz”, explică Nistor

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW