Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou atac rusesc masiv asupra portului Ismail, aflat în apropiere de granița cu România

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 septembrie 2023 Etichete: , ,

Rusia a lansat în cursul nopții un nou atac aerian asupra portului dunărean Ismail, de unde Ucraina exportă cereale. Potrivit Kyiv Post, nu s-au înregistrat morți sau răniți, însă, pagubele asupra porturilor ucrainene sunt considerabile.

Guvernatorul regiunii Odesa spune  că atacul cu drone  de luni dimineața a durat trei ore şi jumătate şi a lovit depozite şi silozuri, iar resturile unor drone au lovit câteva clădiri civile care au luat foc.

Atacul de luni a urmat celor de duminică asupra celuilalt port important de pe Dunăre, Reni, care a durat tot trei ore şi jumătate şi în care infrastructura a fost avariată. Cel puţin două persoane au fost rănite duminică.

Putin şi Erdogan se vor întâlni, astăzi,4 septembrie, în staţiunea Soci, situată la Marea Neagră, pentru a discuta pe tema transporturilor de cereale.

Ministrul Apărării al României, Angel Tîlvăr, spune că atacurile nu au vizat țara noastră, chiar dacă acestea se aud de pe teritoriul României, porturile urainene Reni și Ismail fiind la doar 20 kilometri distanță de graniță cu statul nostru.

„Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”, a transmis Angel Tîlvăr, duminică, 3 septembrie.

Sursă foto: captură video Youtube

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW