Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul apărării, după atacul rușilor în apropiere de România: Nu au existat amenințări directe la adresa țării noastre

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 septembrie 2023

Ministrul apărării, Angel Tîrvăr, a transmis duminică, 3 septembrie, în urma atacului cu drone efectuat de Armata rusă în apropierea României, că nu au existat amenințări militare directe la adresa țării noastre. 

„Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”, a transmis Angel Tîlvăr.

În primele ore ale zilei de duminică, Armata rusă a atacat cu 25 de drone Shahed regiunea Odesa. Forțele aeriene ucrainene susțin că au doborât 22 de aparate, iar doi civili au fost răniți.

Conform informațiilor transmise de unele canale locale de Telegram, centralizate de portalul Liveuamap.com, dronele kamikaze au atacat orașele Reni, situat lângă Galați, și Ismail, aflat lângă Tulcea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW